Recordo cada anyada a la vinya des de que vam començar a conrear la terra en ecològic. Els problemes de desequilibris que s’havien amagat darrera els mètodes convencionals s’anaven manifestant davant nostre com si es tractés d’una desfilada.
Any rere any afloraven els punts dèbils de la nostra vinya per recordar-nos que no ho estàvem fent bé.

Se m’eriça la pell si penso en els quilos de raïm que he perdut pel camí, però quan passejo per la vinya i veig, ensumo, sento, toco, degusto i escolto l’equilibri en vies de restauració se’m passen tots els maldecaps.
Perquè l’equilibri s’aprehèn amb els sis sentits.

I mentre duri aquesta restauració de l’equilibri natural, aquesta búsqueda de les lleis orgàniques, anirem sumant amics, idees, experiències, “males herbes”, sons, camins, passions, olors…, i ens anirem enriquint de sensacions que intentarem transmetre a través dels nostres vins: el Venus i el Dido.

Perquè un dia pugueu escoltar el vol dels estornells, olorar el raïm de garnatxa madura, sentir la textura dels granets de sauló i, tancant els ulls, pugueu traslladar-vos a aquest racó del Montsant a través d’una copa de vi.

Som nosaltres. Els que vivim a Venus, els que participem de Martinet i de Mogador, de La Vinya del Vuit i de Gratallops Partida Bellvisos. Els que pensem la vinya en clau de sostenibilitat, els que imaginem els vins, els que ens apassionem amb cada verema, amb cada embotellada, amb cada ampolla de vi oberta…

Entenem la vida des d’un prisma particular i la vivim amb un compromís de tres eixos: tenir cura del nostre entorn, de la gent i de la justícia.

Ens agrada saber què penses del nostre projecte i dels nostres vins, que ens demanis saber més de cada sensació que experimentes amb el vi…
Si et decideixes, ens trobaràs a info@venuslauniversal.com

Camp

Venus la Universal ha fet un pas endavant i ha incorporat el Roger, el Guillem i el Milo, per treballar la terra pròpia sota les directrius de la Sara. Són més de 10 hectàrees en total per atendre i treballar sota els preceptes d’agroecologia.

Celler

El celler de Venus ja ens queda petit una altra vegada. El Marc, el Pep i l’Andreu, principalment, i el René vigilant d’aprop tot el procés, són els qui elaboren els diferents vins respectant el seu propi caràcter i les seves especificitats.

Oficina

Situada en unes altres instal·lacions no massa llunyanes, tant asseguts com en moviment… la Montse, als números; l’Antònia a la logística i suport comercial; la Maria, a les xarxes socials; el Jordi portant la traçabilitat; el Roger venent els vins per tot el món i la Gemma comunicant el projecte.

Venus la Universal va poder fer el seu primer vi gràcies al raïm de vinya vella que ens va proporcionar un viticultor. Des de llavors sempre hem apostat per establir relacions molt estretes amb els nostres col·laboradors, recompensant la seva feina de forma justa i digna, perquè puguin treballar seguint la mateixa filosofia i mètode de treball que nosaltres sense que això els penalitzi. Vam començar amb uns pocs viticultors i, poc a poc, la família s’ha anat ampliant. Estem contents i orgullosos del seu treball, gràcies a ells Venus és com és.